Gerstekorrel/Milia

Wat zijn gerstekorrels?

De officiele naam voor een gerstekorrel is milia. Bij gerstekorrels zijn de poriën niet verstopt met talg, maar met keratine. Keratine is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Het korreltje zit diep in de huid (onder de epidermis), dus duwen en knijpen helpt niet.

Waarom heb ik gerstekorrels?

Gerstekorrels ontstaan zodra de poriën geblokkeerd raken. De taaie leerachtige hoornlaag blokkeert het talg en daardoor kan het talg niet goed afgevoerd worden. Daarom zien we gerstekorrels veel bij een vochtarme huid. Gerstekorrels kunnen spontaan opkomen en ook weer spontaan verdwijnen.

Welke behandeling tegen gerstekorrels biedt Les Visages?

Gerstekorrels worden meestal in een 30 minuten durende behandeling weggehaald. Met een speciaal steriel naaldje prikt de huidspecialist de gerstekorrel in. Daarna wordt de inhoud nauwkeurig verwijdert, zonder dat uw huid beschadigd wordt. Wanneer de gerstekorrel dieper liggen kan elektrocoagulatie toegepast worden. De gerstekorrel wordt verweekt door middel van een klein naaldje waar een stroomstootje vanaf komt. Dit maakt de inhoud van een gerstekorrel zacht, waardoor deze makkelijker verwijderd kan worden.

Deep cleansingTreatment 

  • Dubbele Reiniging.
  • Exfolieren
  • Onzerheden verwijderen.
  • Masker.
  • Dag/Nacht verzorging.

Tijdsduur: 30 min

Prijs: 35,00