Acné littekens

Wat zijn acné littekens?

Littekens worden gevormd door een diepe beschadiging van de huid door acnè. Het is belangrijk om te beseffen dat een litteken nooit helemaal weg zal gaan.

De acnè kan littekens en blijvende schade veroorzaken aan de huid. Door diepe ontstekingen kunnen er putjes en groeven ontstaan in de huid, die niet vanzelf meer wegtrekken.

 

Waarom heb ik littekens?

Bij een beschadiging van de opperhuid zal er geen litteken gevormd worden. Als de lederhuid beschadigd wordt als gevolg van een huidziekte, ongeval of een operatie zal de huid zich herstellen met een litteken. Hoe meer de huid is beschadigd, hoe langer het genezingsproces is hoe groter de kans is dat er een cosmetisch storend litteken ontstaat.

 

Welke behandeling tegen littekens biedt Les Visages?

Dermapen

Met de dermapen kunnen we de structuur van het litteken verzachten en minder zichtbaar maken, afhankelijk van het soort litteken dat u heeft. Na 2 of 3 behandelingen is de eerste verbetering al goed zichtbaar. Microneedling werkt het beste in een kuurverband van 3 tot  6 behandelingen, met een tussenpoos van 4 weken. In het geval van acné littekens kan microneedling ook worden gecombineerd met chemische peelings.

  • Dubbele reiniging
  • Desinfecterende reiniging.
  • Microneedling met ampul.
  • Hydraterend en kalmerend vlies masker.
  • Afsluitende verzorging.

Tijdsduur: 75 min

Prijs: 125,00

 

Wordt het vergoedt door de zorgverzekering?

Behandelingen voor littekens kunnen worden vergoed door uw zorgverzekering. Om te bezien of uw behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding, adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.  De behandeling zal hierop worden afgestemd.