Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is een huid die sterker reageert op prikkels dan normaal. Dit kan gepaard gaan met roodheid, irritatie, schraalheid en een branderig of jeukend gevoel. De huid kan strak en trekkerig voelen en de huid kleurt snel rood. Cosmetica wordt vaak slecht verdragen, met name de geparfumeerde producten. Zonlicht en alcoholische drankjes, stress en slechte voeding maken een huid gevoelig(er).

Hoe ontstaat een gevoelige huid?

Er kan onderscheid worden gemaakt in het ontstaan van een gevoelige huid. Men kan van nature een gevoelige huid hebben door erfelijke factoren. We zien regelmatig een combinatie met een allergie of eczeem. Anderzijds kan men in de loop der tijd een gevoelige huid ontwikkelen, bijvoorbeeld door milieu-invloeden, levensstijl, onjuist cosmeticagebruik, medicijnen en hormonen.

De belangrijkste oorzaken van een gevoelige huid:

  • Milieu-invloeden: blootstelling aan zonlicht, vervuiling en extreme temperaturen maken de huid kwetsbaar en geven irritaties. Uitdroging is het gevolg, waardoor de huid haar natuurlijke bescherming verliest. Het gevolg is een gevoelige huid die steeds minder bestand is tegen invloeden van buitenaf.
  • Cosmetica: veel producten bevatten kunstmatige toevoegingen zoals parfum en kleurstoffen die de huid erg gevoelig kunnen maken. Ook lanoline en chemische conserveermiddelen kunnen irritaties geven. Het gebruik van zeep wast het natuurlijke beschermlaagje weg en droogt de huid zeer sterk uit. Hierdoor raakt de huid geïrriteerd en voelt deze droog en strak aan met een gevoelige huid tot gevolg. Ook heet water droogt de huid sterk uit, dus heet douchen met zeep is echt uit den boze.
  • Levensstijl: streng diëten waarbij weinig vetten worden genuttigd maken de huid erg droog waardoor de gevoeligheid kan toenemen. Ook roken en alcoholgebruik (werkt vaatverwijdend) hebben een negatieve invloed op de huid, waardoor deze uit balans kan raken en gevoeliger kan worden.
  • Veroudering: doordat de huid met de jaren droger wordt heeft de huid minder bescherming en zal deze sterker kunnen reageren op prikkels van buitenaf.

Wat is van belang bij een gevoelige huid ?

Bij een gevoelige huid is het van belang om de huidbarrière zo gezond mogelijk te houden. Het is belangrijk om bij uw huidverzorgingkeuze te letten op wat het voor de huidbarrière kan betekenen. Ook al heeft u er nu nog geen last van, dit zal vroeg of laat toch het geval worden. Gebruik onze hoogwaardige producten die de huid in balans houden. Vermijd producten op vaseline basis, want deze voelen heerlijk aan maar sluiten de huid af waardoor u uiteindelijk het probleem alleen maar erger maakt.

Wij werken bij Les Visages met producten die vrij zijn van chemische geurstoffen, chemische kleurstoffen, parabenen en afsluitende ingrediënten. Onze producten bereiken de levende huidlaag, zodat de huid snel in balans wordt gebracht. Daarbij zijn ze niet getest op dieren en zeer milieuvriendelijk.

Behandelingen

Bij een gevoelige huid is het raadzaam de huidbarrière laag zo snel mogelijk weer in balans te brengen, zodat het resultaat al snel zichtbaar is. De onderstaande behandelingen helpen hierbij:

  • Image behandelingen
  • Pascaud behandeling
  • Pascaud supplementen