Dé oplossing voor veilig en definitief ontharen: IPL en ELOS

Bij Schoonheidssalon Les Visages kunt u behalve voor waxen ook terecht voor definitieve ontharing. Wij hebben gekozen voor de meest gebruikte en beproefde methodes voor definitief ontharen: IPL en de ELOS-methode. Dat betekent dat u na een behandeling tot wel 90% van uw ongewenste haren af bent!

Bij Salon Les Visages werken we met de professionele apparatuur van Ellipse. Diverse klinische rapportages bewijzen dat dit merk de absolute top is op het gebied van definitief ontharen. Onze vele tevreden klanten zijn in de praktijk het bewijs. Ontharen door middel van scheren, harsen of epileren behoort definitief tot de verleden tijd.   

Hoe lang duurt een behandeling voor definitief ontharen?

Haar groeit in verschillende fases, en er zijn daarom meerdere behandelingen nodig om ongewenste beharing te verwijderen. Het aantal ontharingsbehandelingen kan per gebied en per persoon verschillen. Haar dat behandeld is, zal niet meer terugkomen. Er kunnen echter wel 'slapende haartjes' actief worden, bijvoorbeeld in de menopauze. Maar ook dat is zeker goed te behandelen. Na onze gratis intake krijgt u van ons een indicatie van het aantal benodigde behandelingen.

Hoe ziet de behandeling met IPL en de Ellipse er uit?

Bij een definitieve ontharingsbehandeling via IPL (Intense Pulsed Light) voelt u iedere flits de kleine lichtstralen, die aanvoelen als 'tikken' op uw huid. Een behandeling is veilig en pijnloos. Het apparaat waarmee we ontharen geeft lichtflitsen, die worden omgezet in warmte. Per lichtflits kunnen zo honderden haren worden verwijderd.

Met IPL doden de lichtstralen de haarzakjes, waardoor er geen nieuwe haargroei meer optreedt. Dit werkt echter niet met blonde of rode haartjes, omdat die te weinig pigment bevatten. Ook mensen met een donkere huidskleur kunnen beter niet kiezen voor IPL, omdat er veel pigment in de huid zit. Hierdoor kunnen er na een behandeling lichte huidvlekken ontstaan. In dat geval is het beter te kiezen voor de ELOS-methode, die behalve met licht ook met radiogolven werkt en geschikt is voor alle huidtypen en haarkleuren.

Wat is de ELOS-methode?

De ELOS-methode is een pijnloze, veilige en effectieve behandeling voor het verwijderen van ongewenste haargroei. De afkorting staat voor Elektrisch Optische Synergie. ELOS werkt met een combinatie van licht (zoals bij IPL, maar gerichter en minder intens) en met radiogolven. Hierdoor worden de haartjes heel gericht verhit en is er geen risico op complicaties. Het is geschikt voor mannen en vrouwen; voor alle huidskleuren en voor ieder haartype. Met de ontharingsbehandelingen kunnen wij naast donkere haren ook blonde haren verwijderen, iets wat  met IPL dus niet mogelijk is. In 80 tot 90 procent van de gevallen zal de behandeling voor definitief ontharen aanslaan.

Hoe veilig is de ELOS-methode?

De ELOS-methode is volkomen veilig, maar natuurlijk alleen als deze op deskundige wijze wordt toegepast en de juiste apparatuur wordt gebruikt. Bij Salon Les Visages is iedere 6 weken een erkend huidtherapeute van Cosmetique Totale aanwezig die de behandelingen via de ELOS-methode uitvoert. Informeer naar de data als u een afspraak wilt maken.

Hoe ziet de behandeling met de ELOS-methode er uit?

Bij een definitieve ontharingsbehandeling voelt u de kleine lichtstralen, die aanvoelen als 'tikken' op uw huid. Omdat de lichtstraal wordt omgezet in warmte, wordt er tijdens de behandeling koude lucht geblazen op het te behandelen gebied. Een behandeling is veilig en pijnloos.

Wat moet u doen voor de behandeling definitief ontharen start?

Als u een afspraak voor definitief ontharen heeft gemaakt, is het raadzaam om twee dagen van tevoren voorzichtig de haren weg te scheren op de plek waar u behandeld wordt. Epileren of waxen is niet raadzaam omdat de definitieve ontharingsbehandeling dan niet (goed) werkt. Ook mag u 2 weken voor en na de behandeling niet zonnen (of onder de zonnebank). De huid kan hierdoor namelijk geïrriteerd raken.

Hormonale schommelingen kunnen de haargroei veranderen en verstoren. Begin daarom niet met IPL of ELOS als u hormoonpreparaten neemt of zwanger bent.


Wat kost een behandeling met IPL of ELOS?

De kosten voor een behandeling met IPL of ELOS worden berekend per flits. Het is uiteraard afhankelijk van het te behandelen oppervlak hoeveel flitsen en herhalingsbezoeken nodig zijn. Doorgaans zijn 6 tot 10 behandelingen nodig. Een reële inschatting van het aantal flitsen en behandelingen krijgt u na een gratis intake en adviesgesprek.


Behandeling IPL

De kosten per flits met de Ellipse variëren van € 0,50 (bij een groot oppervlak) tot € 1,00 (bij een klein oppervlak).

Ter indicatie: ontharing van uw oksels +/- € 16,00 per behandeling


Behandeling ELOS

V.a. 45 euro per behandeling.

Ter indicatie: ontharing van uw oksels +/- € 85,00 per behandeling


Vergoeding ELOS-behandeling

Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In uw zorgverzekeringspolis kunt u zien of en in welke mate u een behandeling vergoed krijgt.